CHIANG MAI, LA CIUTAT DE TORNADA

Els temples s'erigeixen pertot
Chiang Mai enganxa i no se sap per què. L'atracció que roman quan un ja n'ha marxat no s'explica pels seus meravellosos temples ni pels seus animats mercats, perquè d'això se'n pot trobar arreu del país. Potser allò que atrau és la cadència del seu ritme indefinible, que es mou entre frenètic i tranquil. El trànsit és, sens dubte, frenètic, els diferents tipus de vehicles es mouen entrecreuant-se per avingudes i carrerons, sovint hi ha embusos per a sortir o entrar a la ciutat, i, malgrat tot, mentre el vehicle tingui dues rodes, el trànsit flueix harmoniosament i fàcil. També és frenètic l'ambient dels mercats, el regateig i la gentada que desfila davant els venedors.
Els mercats es converteixen en reclam turístic

Els mercats permanents i els setmanals, perquè es pot dir que Chiang Mai guanya a totes les altres ciutats a mercats, als que surten a les guies cal sumar els que ensopegues passejant. 

A la nit toca anar de mercat

La calma sorgeix dels temples. És impossible veure'ls tots, ni tan sols és possible, potser, visitar-ne una quarta part, però en qualsevol que entreu, podreu trobar la sensació de pau i recolliment, i sentireu la benedicció de Buda sobre vostre. Ajuda veure occidentals amb actitud meditativa, caminant al voltant de l'estupa sentint el contacte del peu amb el terra, o asseguts amb les cames entrellaçades i la ment en blanc.
Alguns temples al vespre es converteixen en mercats
Però els temples no són un espai pretenciós i sagrat, sinó que depenent del dia i l'hora el seu recinte es pot transformar en un animat mercat de menjar o d'artesania. Així que una vegada més el frenesi i la calma es barregen sense pudor i sense prejudicis.
Wat Phra Singh 
Així és la ciutat, la quantitat de mercats i de temples que es poden visitar es poden trobar a qualsevol guia turística, però aquí destacarem els que ens van agradar més. 

El temple Wat Phra Singh, situat a un extrem del carrer principal de la ciutat antiga. La seva visita al capvespre va ser reveladora.




El Warorot market, mercat xinès, on us faran roba a mida en dos dies i on trobareu les millors gangues.


Warorot Market
La resta és deixar-se portar i anar descobrint racons i curiositats. 

I si us voleu allunyar dels tòpics turístics i conèixer com viu la gent in de la ciutat, heu de visitar el barri de que s'entén a partir del Maya lifestyle shoping center cap al nord. I si teniu ganes de centre comercial immens, teniu el Central Festival, impressionant de gran.

A prop del Maya Center, terrasseta amb vistes
A aquesta zona, és millor anar-hi de nit i gaudir de la festa que es fa a bars i carrers. 

També hi ha lloc per les frikades
 I per triar allotjament, un bon lloc és el barri que queda just fora de Tha Pae Gate, en aquesta zona hi ha molts petits hotels construïts a partir de cases de fusta locals i arreglats amb molt de gust. La ubicació permet arribar a peu tant a la part antiga de la ciutat com al conjunt de mercats al voltant del night market.