CHIANG MAI, DOI SUTHEP I ALTRES

La visita al temple de Doi Suthep situat al cim de la muntanya que corona la ciutat és obligada. És l'equivalent al nostre Montserrat tot i que està molt més a prop de la ciutat. Així que ja sabeu el que s'hi pot esperar, autocars i pelegrins, però la visita val la pena i es pot combinar amb altres llocs per descobrir. 
Pelegrins a Doi Suthep
No s'ha de veure només com una atracció turística perquè per a molts tailandesos i budistes de tot el món és un lloc sagrat, on es guarden les relíquies d'un dels ossos de Buda, que un elefant blanc va traslladar fins allà. Si voleu saber més sobre la història, podeu consultar aquí. A més, des d'allà es poden observar unes bones vistes de la ciutat.
Nosaltres vam passar per wat Suan Dok, ja que ve de camí i sempre és interessant veure temples diferents, aquest s'anuncia com una universitat per fer estudis budistes, tanmateix la universitat de la ciutat està una mica més amunt seguint el mateix carrer.

Després vam seguir les indicacions del bloc Mochileando por el mundo i vam seguir els seus consells per fer la caminada fins al Wat Phra Lat. 
Entrada a Wat Phra Lat
Si teniu temps val la pena perquè gaudireu de la natura estant molt a prop de la ciutat i us semblarà que fa temps que no trepitgeu asfalt. El dia que hi vam anar el camí era no concorregut per cap monjo, més aviat per  gent que havia anat a fer-hi una mica d'esport. Després haureu de desfer el recorregut per anar a buscar el vehicle i seguir muntanya amunt per arribar a wat Doi Suthep.

Estupa antiga a Wat Phra Lat

Si heu fet tot el recorregut anterior amb el trekking inclòs, el dia ja haurà donat per molt, però si no passeu més dies a la ciutat podeu afegir abans o després la visita al Wat Umong, centre budista que val la pena visitar, no només per la peculiaritat d'estar envoltat de túnels, sinó per l'atmosfera que s'hi respira, és imprescindible passejar pels voltants i deixar-se sorprendre per petits monuments, per la vegetació o, fins i tot, per la fauna. Aquest temple és ideal per aïllar-se del món i fer un curset de meditació.
Pels voltants del temple Umong

Detall del poble d'artesania
A un quilòmetre d'allà hi ha el poble que han constituït alguns artesans d'arreu del món. La seva visita també resulta interessant per badar i contemplar els raconets naïfs que han creat, prendre's un suc de fruita natural, un cafè en un ambient d'allò més distès i, és clar, deixar-se seduir pels productes únics que aquesta unió d'artistes han creat. A l'entrada hi ha una botiga de llibretes, on es poden fer cursets de creació, segurament preguntant una mica trobareu altres cursos de tècniques artístiques.

Tots aquests llocs són molt interessants i encara en podeu afegir més si mireu el mapa i veieu algun temple pel camí. És interessant parar-se a qualsevol Wat que pugueu, ja sabeu que s'hi amaguen sensacions secretes. Una vegada més, el bloc Mochileando por el mundo, ens guia per tots els temples de la zona.